Sejl Optimist!

Din første bog om sejlads

Af Øyvind Bordal og Magne Klann

Bogen har kun én opgave: At gøre det så let og sjovt som muligt at komme i gang med at sejle Optimistjolle.

»Sejl Optimist!« er udviklet i samarbejde med Norges Seilforbund, og er primært henvendt til børn i alderen 8-12 år, som lige er startet med at sejle Optimistjolle.

Bogen er på 64 sider, og det visuelle element er det bærende. En karikaturtegnet træner og fotos af en tilbagevendende, genkendelig Optimistsejler guider børnene igennem alt de behøver at vide, for at komme godt i gang med at sejle. Indholdet er en blanding af fotos, enkle illustrationer og kreative tegninger, i kombination med korte tekster, der spiller op til det visuelle. Der er også sammenfattende øvelser for børnene, samt råd til forældre og trænere.

Siderne er luftige og lette at overskue, og informationsmængden er holdt på et niveau, hvor børn helt ned til syv-års alderen kan hænge med. Indholdet er organiseret logisk, med de første, enkle skridt på de første sider - dvs. en kronologisk opbygning, som følger den rækkefølge tingene naturligt indlæres i. Hver side stiller et spørgsmål, som besvares og afsluttes på samme side. Formatet er bredt og tilpasset en senere iPad/tablet version. Vi har brugt psykologisk og pædagogisk fagkompetence for at ramme et sprog, der passer til målgruppen.

Bogen vil følges op af en elektronisk tablet/app-version.

»Sejl Optimist!« kan bestilles hos Norges Seilforbund (www.seiling.no)

ISBN: 978-82-998611-1-3

Udkommet på Blue Ocean Media 2013

Vejl. udsalgspris: Kr. 150.

Læs mere på idrettsbutikken.no

Bogen har kun én opgave: At gøre det så let og sjovt som muligt at komme i gang med at sejle Optimistjolle.